***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Огнен ужас на „Васил Левски“: кола с газова се запали на буферния паркинг. Лена срещу ГЕРБ: целта им е да блокират всичко


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 16 ноември   

 

Автомобил с газова уредба се е запалил в буферния паркинг на метростанция „ Стадион Васил Левски “.

На място са се отзовали три екипа на пожарната, съобщи БНР.

Инцидентът провокира запушване на столичния бул. „ Драган Цанков ", след което придвижването по него бе спряно.

***

Лена Бориславова атакува ГЕРБ. Тя ги упрекна, че са бойкотирали избора на ръководители на Общинските препоръки в София и Варна, а след това се оплакали, че те не работят. 

Бориславова цитира обява във фейсбук на Любомир Аламанов. Тя упрекна още сътрудниците от сглобката в " политическа безочливост " и, че главната им цел е да блокират всичко. 

" Да си знаете, в случай че се чудите за какво и на общинско равнище ще има проблеми ", написа тя.

Ето какво още написа Бориславова във Facebook: 

ГЕРБ, през вчерашния ден: Отговорност на първите е да създадат болшинство.
ГЕРБ, през днешния ден: Ама за какво първите вършат болшинство.

ГЕРБ, през вчерашния ден: Ние сме твърда съпротива в София.
ГЕРБ, през днешния ден: Ама за какво първите се договарят с други, а не с нас.

ГЕРБ, през вчерашния ден: Ние няма да приказваме с ППДБСС.
ГЕРБ, през днешния ден: Ама за какво ППДБСС не си приказват с нас?

***

Румънският министър председател Марчел Чолаку насочи серия рецензии по адрес на австрийския канцлер Карл Нехамер поради съпротивата му против участието на Румъния в Шенген, оповестява организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция. 

В ефира на телевизия Антена 3 СиЕнЕн (Antena 3 CNN) Чолаку сподели, че Румъния би трябвало да изиграе до дъно възможностите си за присъединение към Шенгенското пространство, като в тази връзка предложи, в случай че австрийският канцлер Карл Нехамер резервира позицията си срещу присъединение на Румъния, Австрия да обмисли опцията да напусне Шенген, оповестява организация Аджерпрес.

***

Децата до 14 навършени години ще пътуват гратис в градския превоз. Това планува план за разпореждане на Министерския съвет, оповестен за публично разискване. Той трансформира разпоредба на министъра на превоза за безплатните пътувания и понижения в автобусния превоз. В момента граничната възраст за возене в града с рейс, трамвай, тролей и метро без пари е 7 години.

***

" Ако желаеме да няма риск за рафинерията и горивата в България, би трябвало да се съблюдават периодите. Минималните периоди за поетапно унищожаване на дерогацията са: след 31 декември 2023 - не повече от вносен 50% съветски петрол, след 21 януари 2024 година не повече от 25% вносен съветски петрол. От 1 март 2024 година - напълно неруски петрол. Всяко редуциране на периодите покачва риска от нарушение на оперативната активност на " Лукойл-Нефтохим " и повишаване на пазарната цена на горивата ", акцентира той. 

***

Народните представители дебатираха по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Парламентът незабавно прегледа и утвърди поправките.

***

" Готови сме да уточняваме датата от 15 март на 1 март 2024 година за преустановяване на дерогацията, само че всичко друго би донесло опасности ”.

Това сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков след съвещанието на Съвета по сигурност.

„ Независимо от политическата реторика, която ще бъде изказана през идващите дни, ще отстояваме интереса на жителите. Твърдо сме " за " за прекратяването на паричните потоци към Путин, само че това не би трябвало да стане за сметка на българските жители ", добави той.

***

***

Зеленски заяви новината в обява в обществената мрежа " Телеграм ", съпроводена от къс видеозапис от срещата.

***

Президентът на Китай Си Цзинпин съобщи, че един път отворена вратата на китайско-американските връзки няма да бъде в никакъв случай затворена, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Лидерът на азиатския колос сподели това след двустранната среща на върха с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, състояла се през вчерашния ден в Сан Франсиско.

Китайският президент също по този начин съобщи, че страната му е подготвена да бъде сътрудник и другар на Съединени американски щати и акцентира, че има доста благоприятни условия за двустранно съдействие.

***

" Израелски булдозери унищожиха елементи от южния вход " на болничното заведение, заяви министерството в малко изказване. Потърсени за коментар от Агенция Франс Прес, израелските военни обявиха, че сега се прави интервенция на територията на болничното заведение.

" Осъществяваме ориентирана интервенция в болница " Аш Шифа ". Продължаваме да напредваме ", съобщи в канала на израелската войска в " Телеграм " генерал-майор Ярон Финкелман, който дава отговор за интервенциите в линията Газа.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР